AKCE KLUBU - fotodokumentace

Domů
Akce 2007
Akce 2008
Akce 2009
Akce 2010
Akce 2011
Akce 2012
Akce 2013
Akce_2014
Akce 2015
Akce_2016
Akce_2017
akce_2018
Akce_2019
Akce 2020
Akce_2021
Akce 2022
Akce 2023
Akce 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahoru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahoru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahoru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahoru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahoru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahoru

 Novoroční létání   01. 01. 2011 
 Otevírání hradeckého nebe   26. 03. 2011 
 4. Modelářský den   28. 05. 2011 
 Létání pro handicapované   25. 06. 2011 
 5. Drakiáda   22. 10. 2011 

Novoroční létání 1. 1. 2011

Stalo se tradicí, že hned první den Nového roku se scházíme na RC letišti, abychom si popřáli do začínajícího období a také polétali a "dali řeč" o tom, co máme v hlavách, na rýsovacím prkně, v počítačích nebo už v dílně pro novou sezónu.

Letos první den roku 2011 připadl na sobotu. Nebylo idylicky, teplota okolo nuly a nekamarádský vítr dávaly tušit, že se nás moc nesejde. Opak byl pravdou. Bylo potěšující sledovat, jak se z přijíždějících aut  "sypou" kamarádi a jejich známí. Sešlo se nám opravdu mnoho a mnozí také zalétali se svými stroji, u kterých se místo kol objevily lyže. Ale létaly se také stroje na léto a vrtulníky,kterým ani sněžná peřina nevadila. 

Otevírání hradeckého nebe 26. 3. 2011

 Na sobotu 26. března 2011 jsme "naplánovali" otevření  modelářské sezóny pro letošní rok. Jediné, co jsme nemohli dopředu nachystat, bylo počasí, které předběhlo čas a chovalo se typicky aprílově. I tak jsme mohli sobotní dopoledne za nepříjemného nárazového větru prožít v kamarádském popovídání, při obhlídce "malého letectva" i při letových ukázkách odvážných pilotů.

       Jednoduchá statistika říká, že na stojánce bylo přes 40 modelů letadel a vrtulníků a na hradeckém nebi jich bylo vidět okolo 15. Známý bonmot říká, že statistika nuda je... a tak cennější bylo, že jsme se opět sešli a dali vědět, že nesoutěžní a spíše rekreační modelařina v Hradci žije a má se čím pochlubit.

4. Modelářský den 28. 5. 2011

 Rozumný muž nikdy ženě neříká, o kolik zhubla nebo že vypadá mladší, než ji skutečně je. Rozumný pořadatel modelářské akce si nepřipouští myšlenku, že by nemělo vyjít na den "D" to správné počasí. Avšak meteo předpověď na sobotu 28. května 2011 sledovali pořadatelé 4. modelářského dne Juniorklubu Hradec Králové s oprávněnými obavami.

        Avšak kdo umí - umí. Sobotní počasí vyšlo, i když bylo zamračeno a konec setkání provázel déšť. To podstatné však proběhlo v suchu. Modelářský den byl tradiční i v mnoha ohledech jiný. K tradici patřilo, že naše pozvání přijali kamarádi modeláři z klubu FALEMO z Červeného Kostelce, modeláři z klubu TRIFID z České Skalice a nově také kolegové z modelářského klubu z Třebechovic. Patří jim naše poděkování a slib, že i my na jejich akce přijedeme rozšířit diváckou obec i aktivní vystupující. Tradicí se stává, že na RC letišti je jako doma 12letý Honzík Pastejřík, udivující perfektní akrobacií (tentokrát i s modelem se spalovákem).  Precisní akrobacii v jiném, poněkud větším modelovém provedení předvedl Ondra Celba z FALEMA a neformálně přinutil všechny diváky k zaslouženému potlesku. Jakoby při jeho vystoupení přestávali platit gravitační zákony... Na nebi jsme mimo jiné viděli také krásného historika, smečku rychlých delt a několik dmychadlových "rour". Potěšil (jako vždy) Pavel Vojtěch netradičním "udělátkem" ve stylu Rogalova křídla atd. 

           Ostych šel stranou i při létání našich borců z domácí líhne. Tak jen připomínám vrtulníkovou akrobacii Honzy Videňského (z jejich rodu nejmoudřejšího), Míšu Bidla s maketou Pilatuse a kombaty, Jirku Wagnera s EPP "rychlíkem", Sašu Šponera s výkonným elektroakrobatem či Jirku Svobodu s větroněm a maketou Hellcatu. Atraktivní byly modely řízené Honzou Jelínkem, který fandí EPP materiálu s jakýmkoliv pohonem. Určitě jsem zapomněl na další - omlouvám se dopředu.

            Tradičně a k našemu potěšení jsme sledovali seskoky kolínských parašutistů, kteří "umí" a pro srandu nejdou daleko. Podařilo se (díky Tiňťovi Veselému) vidět hotovostní dvojku L-159 z čáslavského letiště při průletu nad RC letištěm. To byl příspěvek Svazu letců České republiky našemu modelářskému dnu. Spolupořádající Dům dětí a mládeže přidal na aktivitě a kromě aerobiku mladých dam nabídl rozšířené vystoupení přátel vojenské historie. Do jejich scénáře se také "vešli" záchranáři simulovanými zásahy při automobilovém neštěstí. Naštěstí vše bylo "jako"...

             Bezkonkurenčně nejatraktivnější novinkou bylo vystoupení vrtulníku firmy DSA, za jehož kniplem nebyl nikdo jiný, než pan Tomáš Suchánek. Ukázka manévrovatelností brala dech - jednak dokonalostí provedení a také s ohledem na členitost terénu, kterým je náš RC plácek pověstný.

              Je obtížné bilancovat akci, jakou byl letošní modelářský den. V předchozích řádcích jsem zmínil jen některé z věcí, které jsme 28. května RC letišti viděli. Zbývá poděkovat, třeba Zdeňkovi Švecovi za skvělý komentář, Tomovi Jiroutovi za dokonalou organizaci letového programu, Miloni Měkotovoi a Tiňťovi Veselému za trpělivost a organizační "dohled" a Vaškovi Kohoutovi za energeii a čas, který přípravě nejdůležitější akce v roce věnoval. Poděkování tradičně patří firmě JINO pana J. Novotného, se kterou je existence našeho klubu spjata sponzorstvím i neformálními vztahy. Jak se říká: král je mrtev - ať žije král, modelářský den je za námi - ať žije ten další s vročením 2012.  

Létání pro handicapované 25. 6. 2011

Poslední červnová sobota patřila již tradičnímu Létání pro handicapované, které se uskutečnilo na královéhradeckém letišti. Jde o akci, o jejímž poslání není třeba pochybovat a proto také naši má své pevné místo v klubovém kalendáři. Několika snímky Jindry Dvořáčka (děkujeme!) se vracíme k průběhu a atmosféře tohoto charitativního setkání...

5. Drakiáda 22. 10. 2011

Předchozí 4 drakiády proběhly nejen úspěšně, ale také opakovaně bez potřebného "luftu". Letošní, v pořadí již pátá DRAKIÁDA se uskutečnila v sobotu 22. října 2011 a nevybočila z tradice krásného, ale bez větrného dne.       Proto se především létalo s modely letadel a vrtulníků, jezdilo s auty a na tichou krásu draků a házedel bylo příležitostí po málu.

      Nicméně nemůžeme si stěžovat ani na vlídné počasí, ani na malou účast modelářů a našich přátel a sympatizantů.  Naopak. Oficiální rozloučení se sezónou 2011 proběhlo v přátelském duchu a naději,. že do konce roku budeme při každé volné příležitosti "opět na place" a s rukama na kniplech...

 

Domů | Akce 2007 | Akce 2008 | Akce 2009 | Akce 2010 | Akce 2011 | Akce 2012 | Akce 2013 | Akce_2014 | Akce 2015 | Akce_2016 | Akce_2017 | akce_2018 | Akce_2019 | Akce 2020 | Akce_2021 | Akce 2022 | Akce 2023 | Akce 2024

Tento server byl naposledy aktualizován dne 15. 01. 2024